Sms-fortællinger

Apps

Wuwu & Co

Andre formater

Det er simpelthen smågenialt fundet på, at man med sine små (og store) fingre og sin krop i bevægelse kan komme rundt i det lille røde hus med Wuwu og hendes venner, mens digteren Morten Søndergaard læser Merete Pryds Helles velskrevne små fortællinger op.
— Dorte Hygum Sørensen Politiken

Begravelsen

Det lyder mere kompliceret, end det er, og undervejs tænker jeg mere over, at kriminalgåden - som er vævet ind i sex, fortielse og grådighed - er skrevet i et stramt, usentimentalt sprog, og at det løber effektivt frem mod en vild og voldsom finale, end på at jeg ikke sidder med en traditionel bog i hånden.
— Jeppe Krogsgård Christensen Berlingske

Stjernetime

 
 
 
 
 
 

Hej min sol

 
Ikke alene skaber barnet fortællingens sti, det er også en levende del af fortællingen ved at projicere sit ansigt ind i spilverden. iPaden bliver på den måde et medie, som former fortællingen.
— Mathilde Høeg Boisen Fine Spind

 

.

 

Hillerødlove

Merete Pryds Helle / Interaktiv SMS-novelle

I Merete Pryds Helles interaktive SMS-novelle har læseren selv indflydelse på slutningen. Og kærligheden.

 
 
 
 
 
 

Wuwu & Co er en prisbelønnet bogapp for børn, hvor man “træder ind” i historiens rum, og bliver en del af fortællingen.
“Det er den koldeste vinter i to tusind år. Wuwu og hendes venner i skoven er søgt hen til Det Lille Røde Hus, for at bede om din hjælp...” 
Du kan læse - eller høre - historien om Wuwu og skovens andre væsener, når din iPad ligger ned. Når du rejser iPad'en op, kigger du pludselig ind i skoven, hvor væsenerne bor. Her kan du opleve Wuwus finurlige verden, og skal bl.a. i løbet af historien bruge din iPad på forskellig vis, fx ryste den for at få sneen ned fra træet, råbe ind i den for at vække Gregers’ søskende, eller finde en gul farve med kameraet for at tænde lygterne i den mørke og kolde vinternat.

Bedste børnespil 2015

Bedste børnespil 2015

Forfatter: Merete Pryds Helle  Illustration og art direction: Kamila Slocinska
Interaktionsdesign: Tim Garbos   Producer Aksel Køie

 
 
 
 
 
 
 

Begravelsen er Danmarks første iPad-roman, hvor læseren får historien om Theodor Nicolaisens mistænkelige død og begravelse. Man kan klikke sig ind på otte dødsannoncer og blive ført ind i forskellige menneskers verden af spænding, sorg og kærlighed. iPad-romanen udfolder sig i et smukt illustreret og animeret digitalt univers. Romanen består af en hovedhistorie og syv dødsannoncer. Når man trykker på en dødsannonce, får man en sidehistorie, som væver de fiktive personens liv ind i hovedhistorien. Læseren kan selv vælge, i hvilken rækkefølge historierne skal læses.

 
 
 
 
 

Stjernetime er en appbog, der handler om at kroppen kan forvandle sig. I appen forvandler pigen Stella sig først til en sten, så til en fisk, så til et hus, hendes familie kan flytte ind i. Det er en poetisk beskrivelse af den indre forvirring, der kan opstå, når kroppen begynder at forandre sig.

 
 
 
 

Hej Min Sol en ny historie­app til iPad. Den inddrager billeder, lyd og en innovativ form for interaktion, hvor kameraet aktiveres og fanger barnets ansigt inde i en sol. Når man har vist, at man både kan nikke og ryste på hovedet, så begynder fortællingen. Historien handler om to sole på en strand “dig og mig”, som kan drage på eventyr sammen.

 
 
 
 

Beskrivelse: Godt ord igen er en digital julekalender i 25 kapitler. Den handler om Mie der skriver en lang række facebookbeskeder, tweets og mails til sin elsker og sine veninder. Man følger med i deres forhold gennem hende, men den 25 skriver hun en helt uventet mail. Julekalenderen leger med de digitale medier, og hvordan Mie bruger dem til at kommunikere med.Man kan læse julekalenderen dag for dag ifølge kalenderen, eller vælge at læse den hele når julens problemer spidser til