Bog

Det vågne hjerte

"Det vågne hjerte" er tredje og selvstændige bind i Merete Pryds Helles fortsættelse om det 20. århundredes danmarkshistorie fortalt ud fra kvindernes perspektiv.

Lis liv bliver aldrig det samme igen efter, at hun overfaldes i Utterslev Mose en tidlig forårsdag i 1984. Hun opsøger Kvindehøjskolen i Visby for at bearbejde sit traume, og bliver en del af et kvindefrigørende opgør mod patriarkatet. Her spirer også en romance med Kirsten, som dog pludseligt kompliceres af hverdagens blikke hjemme i København.

Merete Pryds Helles fortsætter med indlevelse og historisk akkuratesse sin store episke fortælling i "Det vågne hjerte", der kan læses uafhængigt af de foregående bind sammen med: "Folkets skønhed" og "Vi kunne alt".

Bog

Donna finder en ven

Det er morgen, vækkeuret ringer, og Donna fornemmer, at intet er, som det plejer. Donna og Lille Tis skal nemlig begynde i hundebørnehave og skal pludselig ud ad døren og køres afsted, væk fra resten af flokken. I hundebørnehaven er der masser af hunde og nye rutiner og regler. Men måske venter der også nye eventyr og måske en helt ny ven ...

Merete Pryds Helle og Charlotte Pardi har skabt en billedbogsserie fuld af indlevelse og varme. Fortællingen er fyldt med både nærvær, svære følelser og genkendelige stunder for en familie med børn og hund. Donna finder en ven sætter ord på, hvad der sker, når man skal væk fra flokken og begynde et nyt sted.

Bog

Folkets skønhed

Vinder af De Gyldne Laurbær 2016 og Politikens Litteraturpris 2016

Romanen er baseret på forfatterens egen familiehistorie og rører læseren med historier fra 1930'ernes førkrigstid.

I "Folkets skønhed" følger vi Marie som er opvokset i en hård opvækst på Langeland, en opvækst som var præget af fattigdom og vold.

Marie møder elektrikerlærlingen Otto og bliver gift med ham, derefter går turen fra Langeland til København. Her læser Otto til ingeniør og Marie får arbejde på en telefonfabrik.

Bog

Vi kunne alt

"Vi kunne alt" er en smukt skrevet fortælling om kærlighed på godt og ondt, der maler et billede af 70'ernes bittersøde optimisme og af en tid, hvor alt synes muligt og opnåeligt.

Året er 1971. På en villavej i Værløse ligger unge Merle under dynen og læser "De 5"-bøger. Gennem de tynde vægge kan hun tydeligt høre sine forældre. Det er en god dag: mors sygdom har ikke overmandet hende endnu og far er stadig ædru.

"Vi kunne alt" er en selvstændig fortsættelse til Merete Pryds Helles anmelderroste roman "Folkets skønhed", da denne roman fortæller den seperate historie om familien Pryds' naboer.

Bog

Vandpest & Men jorden står til evig tid

"Vandpest & Men jorden står til evig tid" er en samlet udgave af Merete Pryds Helles to gennembrudsromaner fra 1993 og 1996.

"Vandpest" udkom i 1993, og blev Merete Pryds Helles gennembrud i den større litterære offentlighed. I romanen følger vi Beatrice og Malcolm, der rejser ud på en besynderlig ballonfærd mens et forandrende og truende landskab passerer forbi. I "Men jorden står til evig tid" er Beatrice og Malcoms datter, Iris, hovedpersonen. Hun må, mens sin mor sørger over Malcolms død, finde sin egen identitet og skabe sin egen fortælling.

"Vandpest & Men jorden står til evig tid" er to romaner, som på eksperimenterende og udforskende vis undersøger klimaproblemstillinger og vores normative forhold til køn i et dragende univers af drømme og en underliggende fare.

Kontakt

Vil du vide mere?

I foredragene fortæller jeg om udfordringer og fornøjelser ved digitale fortællinger, og viser eksempler på både egne og andres værker. Det er desuden muligt at booke mig til workshops i at skrive SMS-fortællinger af 3-4 timers varighed. Det er desuden også muligt at få skræddersyet et foredrag.


Jeg ser frem til at høre fra dig, så vi sammen kan finde den bedste løsning!

"*" indikerer påkrævede felter

E-mail*
Fortæl os venligst, hvad du tænker på. Har du et spørgsmål til os? Spørg løs.