Dyk ned i en verden af ord og følelser med forfatteren Merete Pryds Helle 

Meretes inspirerende foredrag tager dig med på en rejse gennem menneskelivets dybder, hvor hendes enestående fortælleevne vil berøre og engagere dig. Hendes banebrydende tilgang til digitale fortællinger fusionerer traditionelle fortællingselementer med innovative teknologiske koncepter, der udfordrer læsernes forventninger og skaber en unik læseoplevelse.

Det vågne hjerte

“Det vågne hjerte” er det tredje og selvstændige bind i Merete Pryds Helles serie om den seneste danmarkshistorie fortalt ud fra kvindernes synspunkt.


I “det vågne hjerte” følger vi Lis hvis liv aldrig bliver det samme igen efter, at hun bliver overfaldet i Utterslev Mose en tidlig forårsdag i 1984. Hun tager på Kvindehøjskolen i Visby for at bearbejde sit traume, og bliver her en del af et kvindefrigørende opgør mod patriarkatet. Her spirer også en romance med Kirsten, som dog pludseligt kompliceres af hverdagens blikke hjemme i København.


Merete Pryds Helles episke fortælling fortsætter i “Det vågne hjerte”, efter “Folkets skønhed” og “Vi kunne alt” og runder den populære triologi af. Også i denne roman henter Merete inspiration fra sin egen baggrund. Med romanen sætter Merete ikke blot et punktum for en storslået triologi, men også en streg under sit navn som en af landets bedste forfattere.

Folkets skønhed

I 2016 udkom Merete Pryds Helles roman Folkets skønhed, som er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 30’erne og under krigen. Vold og misbrug er dagligdag og børneflokken vokser, og munder ud i en dannelsesroman om den lille fattige Marie, som drager til København for kærligheden, men aldrig river sig fri fra sit ophav og sin familie.


Merete Pryds Helle har skrevet romanen på sin mors historie og er således et autentisk billede på den familie, som moren Marie voksede op i. Romanen er i skrivende stund nomineret til flere priser blandt andet Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen. I januar 2017 modtog Merete Pryds Helle De Gyldne Laurbær af landets boghandlere efter flere ugers placering på bestsellerlisterne.


I dette gribende, personlige og tankevækkende Merete Pryds Helle foredrag fortæller hun om arbejdet med at skrive romanen, om at tage tilbage til daglejerhuset i Østerskov på det sydøstlige Langeland, og om udfordringerne med at skrive romanen, som henter inspiration i Meretes egen opvækst.

Vi kunne alt

”Solsorten fløjter sorgløst højt på himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70’ere. Inde i husene bag ligusterhækkene er stemningen mere trykket. Det er den i hvert fald hjemme hos Merle. Moren er hårdt plaget af en galopperende sygdom, og af og til slår farens tålmodighed ikke til, så er han pludselig forsvundet – enten ned i flasken eller af sted på valsen. Merles storesøster har sit at slås med, og Merle står helt alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse i sine tidlige teenageår. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle får aldrig lov at folde sine vinger ud; den første forelskelse omgærdes af skyld og skam, venner bliver til fjender og de voksne magter ikke at være voksne.”


I romanen Vi kunne alt tegner Merete Pryds Helle et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere og minder om, at selvom man har fået råd til både parcelhus og familiebil, er det ikke sikkert, man kan alt. Som en selvstændig forlængelse af Folkets skønhed møder vi nogle af de samme personer, vi kender fra tidligere. Blandt andre naboen fru Pryds og hendes datter Merete, som bliver Merles veninde. Men livet i de nye forstæder og forventningerne til børnene resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner. I dette Merete Pryds Helle foredrag tager hun publikum med bag kulissen og fortæller om skriveprocessen og baggrunden for romanen, der tager afsæt i Meretes eget liv.

Kære mai

Merete Pryds Helle fortæller om livet bag sin bog “Kære Mai”, som er en samling af mange mails til en nær veninde, som hun sendte i de otte år, hun boede i Italien – fra 1996 til 2008. De mange mails handler bl.a. om livet i Italien, livet som forfatter, om de mennesker hun møder, og om hvor svært det kan være at være til i et fremmed land men også i sig selv.


Merete fortæller desuden om, hvad det vil sige at skrive en autobiografi, hvor stoffet er livet selv og hvilken litterær trend, vi ser i disse år, hvor mange forfattere skriver tæt på deres eget liv.

Eget forfatterskab

I dette foredrag fortæller Merete Pryds Helle om skriveprocessen og baggrunden for sine værker. Det er desuden også muligt at få skræddersyet et foredrag.

Digitale muligheder

Merete Pryds Helle har udgivet Danmarks første SMS-roman, iPad-roman og novelle i en computerkalender, som hun holder foredrag på baggrund af. I foredraget belyser hun bl.a., hvordan de mange digitale muligheder puster nyt liv i litteraturen, og hvordan de nye medier påvirker fortælleformerne.

Christina Rossetti

Christina Rossetti er en engelsk digter fra 1800-tallet, som har skrevet stærke, sansemættede og lystfuldte digte, som er meget anderledes, end hvordan vi opfatter litteraturen fra den periode. I dette Merete Pryds Helle foredrag fortæller hun om Rossetti og læser op af sine egne oversættelser af digteren.

Kontakt

Vil du vide mere?

I foredragene fortæller jeg om udfordringer og fornøjelser ved digitale fortællinger, og viser eksempler på både egne og andres værker. Det er desuden muligt at booke mig til workshops i at skrive SMS-fortællinger af 3-4 timers varighed. Det er desuden også muligt at få skræddersyet et foredrag.


Jeg ser frem til at høre fra dig, så vi sammen kan finde den bedste løsning!

"*" indikerer påkrævede felter

E-mail*
Fortæl os venligst, hvad du tænker på. Har du et spørgsmål til os? Spørg løs.